Birkenstock Butikken
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Bærekraft

Miljøvern har alltid stått sentralt hos Birkenstock. Det arbeides kontinuerlig med forbedringer innen produksjonsmetoder, produkter, emballasje og logistikk. Den lange levetiden til produktene gjør dem bærekraftige i seg selv. Birkenstock bruker en høy andel råstoffer fra bærekreaftige kilder: Kork, naturlateks, strie, lær, tovet ull, kobber og messing er blandt de viktigse råstoffene.

Kork er en fornybar ressurs. Naturproduktet er varme- og støyisolerende og har vannavvisende egenskaper. Korklaget vokser ut igjen og kan høstes flere ganger uten at treet tar skade. Kork består av bark fra korkeik. Den høstes ved å skrelle av et minst fem centimeter tykt lag av barken til korkeiken, en prosess som gjentas hvert sjuende til niende år, avhengig av klimabetingelsene. Ett enkelt tre kan levere 100 til 200 kilo kork i løpet av sin levetid. For å få korken hygienisk ren, kokes barken godt i vann etter at den er skrellet av. Så kuttes den opp i strimler som stanses opp til flaskekorker.

98% av limet er vannbasert og miljøvennlig. 
Birkenstock er en av de første skoprodusentene i verden som nesten utelukkende bruker vannløselig og løsemiddelfritt lim. De siste årene har de også funnet en god metode for å redusere andelen av løsemiddellim betraktelig.

Birkenstock har over flere tiår hatt stor ansvarsfølelse når det kommer til miljøvern aspektet, og det har på ingen måte vært noen markedsføringstrategi å ta grep for en grønnere hverdag. De har arbeidet jevnt og trutt for å finne gode miljøvennlige løsninger, noe som har ført dem dit de er i dag med tanke på sitt bærekraftige produkt. 

 

 

Trykk ENTER for å søke